1117 poze   434645 vizite
Albume
AAA contact   Sonia puiutzu meuACHIZITII NOI-EXPO LEIPZIG 2012Adi_o-Fructe din gradina mea   albine   bolile pomilor   caise   cirese   gradina in ziua de Paste-2009   mere      Taierile la mar-primavara 2013   pere   primavara 2008   productie 2009   promitator   prune   trandafiri   visine   vita-de-vie      butasi neprinsi      forme de conducere pt vita de vie      plantare vita de vie 2013      struguri de masa      struguri pentru vin      vita de vie 2012      vita de vie 2013         atac de acarieni         ce poate fi      vita de vie nobila      vita de vie-nu stiu ce soiuri sunt   zmeuraADY_O-Altoirea pomilor-GRAFTING -ochi dormind   altoirea Chip-o metoda pe cat de simpla pe atat de eficienta      lamai altoit prin metoda Chip   altoirea sub coaja in cap de altoire cu ramura detasata   altoiri martie 2011-evolutie   copulatie perfectionata   cum se altoieste in ochi dormind   lamai altoit in despicatura   pomisorii mei   primavara 2008 aprilieADY_O-FOSILE-DINTI DE RECHIN FOSILIZATI VECHI DE PESTE 50MIL ANI   mandibula crocodil   Ultimele achizitiiADY_O-URIAS MAGHIAR-MAGYAR ORIAS- HUNGARIAN GIANT HOUSE PIGEON 2015   ADI_O-POMMERSCHE KROPFER- gusat pomeranian      ACHIZITII NOI - EXPO LAIPZIG 2011      gusati pomeranieni adusi din germania      Pt Vio      pui gusati 2009         pui urias maghiar 2009   HRANA PORUMBEI      Champion- concurs      FURAJ GRANULAT PT PORUMBEI      hrana Champion -Ungaria         Champion-cioc scurt      hrana Natural-pt crestere      hrana Ungaria altfel      hrana Versele Laga   porumbeii mei in expo   prima mea diploma de campion   pui 2010   PUI URIAS MAGHIAR 2013   STANDARDUL RASEI URIAS MAGHIAR   tineret noiembrie 2009   URIASI MAGHIARI MATURI SI PUI AUGUST 2012   videoCUM SE NUMESTE PLANTA ACEASTAde-ale gurii - in aer liberexperiment butasi pusi la inradacinatexpo ian 2009 cluj-napocaNOUA VOLIERAPALMARESPERECHI 2011   GUSATI POMERANIA 2011      GUSAT POMERANIA 2012         pui gusati 2012   PUI 2011   URIASI MAGHIARI 2011PICTURI PORUMBEIPORUMBEII MEI IN EXPOZITIA NATIONALA CLUJ 2013STANDARDUL RASEI GUSAT POMERANIANVANZARE 2017   Vanzare Oferta la pui gusati albi tardivi 7 bucati la 600 lei

membru din 5 January 2007

forme de conducere pt vita de vie

Guyot dublu pe semitulpina (muscat ottonel)
Guyot dublu pe semitulpina (muscat ottonel)
Cordon speronat bilateral (muscat ottonel)
Cordon speronat bilateral (muscat ottonel)
SANY0500
SANY0500
Cordon speronat bilateral (Bianca)
Cordon speronat bilateral (Bianca)
Cepii roditori la cordonul speronat
Cepii roditori la cordonul speronat
conducere joasa (Guyot multiplu)la soiurile sensibile la ger -Cardinal
conducere joasa (Guyot multiplu)la soiurile sensibile la ger -Cardinal
Guyot simplu-Eszter
Guyot simplu-Eszter
Guyot dublu-Nero
Guyot dublu-Nero
Guyot simplu-Sauvignon Blanc
Guyot simplu-Sauvignon Blanc
Guyot simplu-Muscat Ottonel
Guyot simplu-Muscat Ottonel
Guyot simplu-Muscat Ottonel
Guyot simplu-Muscat Ottonel
Guyot simplu-perla de csaba
Guyot simplu-perla de csaba

Comentarii album • 22
Maribell 11 March 2016  
Am 4 soiuri de vin de masa conduse pe cordoane speronate bilaterale, langa un spalier metalic, cu taierea cordelor in cepi de 2 ochi. Dar Afuz Ali si Muscat de Hamburg nu prea merg pe taierea in cepi de 2 ochi (am aflat mai tarziu). Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti cum sa fac taierea coardelor cu pastrarea formei de conducere in cordoane bilaterale. Multumesc !
Raportează
pumosu 11 March 2016  
Incercati cordon Cazenave.Acesta consta in lasarea pe coardoane a verigilor de rod,respectiv cep de 2 ochi si cordita de 4-6 ochi.Mai puteti incerca si cordonul Sylvoz.Acesta seamana cu Cazenave doar ca la veriga de rod,lasati cep de 2 ochi si coarda de 12-14 ochi ,pe care o arcuiti si o legati pe o sarma aflata la 30-40 cm sub portanta (sub cordon).Aici aveti cordonul Sylvoz : www.youtube.com/watch?v=iwqMbEdNaWU
Raportează
Maribell 11 March 2016  
Multumesc foarte mult pt raspuns ! Din pacate, pt toate soiurile de vita de masa am ales forma de conducere pe tulpina semiinalta (70 cm), cu cordoane bilaterale, fiecare cordon avand cate 4 verigi de rod, formate din cep de inlocuire (2 ochi) si cordita (4 ochi. Am facut si un spalier frumos metalic , inalt de 2 metri, gandindu-ma ca aceasta forma de conducere va face ca vita sa arate frumos pe spalier, dar fara sa studiez ca pt fiecare soi necesita un anumit tip de taiere. Asa se intampla cand pui carul inaintea boilor. Formarea verigilor de rod le-am finalizat anul trecut, dar la Afuz Ali si Hamburg am avut doar 3-4 struguri rahitici pe butuc si unele corzi au avut lungimea maxima de 1,5 m. Oare cordita lasata la 4 ochiuri a fost prea mica, sau vita este inca tanara si am asteptari prea mari de la ea ? Daca folosesc cordonul Sylvoz, o sa raman cu partea de sus spalierului de sus goala, de aceea prefer cordonul Cazenave. O sa las cordite de 6 ochiuri si poate asa voi rezolva problema, dar mi-e frica sa nu incarc prea mult butucul cu 64 ochi. Ce parere aveti ? Va multumesc inca odata si va doresc numai bine !
Raportează
pumosu 12 March 2016  
In primul rand,cati ani are via?De ce tineti neaparat ca forma de conducere sa fie pe cordoane, daca soiurile se preteaza mai mult la taierea lunga? Ambelor soiuri l-i se recomanda taierea Guyot pe semitulpina.Incercati Guyot multiplu pe semitulpina,ocupa aceeasi suprafata si ocupati si partea de sus a spalierului.
Aveti grija cu varsta butucului si normarea incarcaturii! daca butucul e prea tanar (2-3 ani),riscati sa-l pierdeti.Nu va luati dupa vigoarea corzilor in primii ani pt ca in pamant radacinile su sunt foarte dezvoltate. Eu merg asa :in anul 2 de la plantare las 2 cepi a cate 2 ochi,in anul 3,o coarda de 12-14 ochi si 3 cepi de 3 ochi,in anul 4 las 2 verigi de rod formate din coarda de 12-14-16 ochi si 2 cepi a cate 2 ochi.Din anul cinci se poate lasa norma de ochi pe care o are soiul respectiv.Dar aici mai intervine si fertilitatea solului si nivelul pluviometric.64 de ochi pe butuc,la un soi de masa este prea mult.Putin peste jumatate din aceasta valoare este suficient,respectiv 35-40 ochi.oricum trebuie intervenit cu normarea inflorescentelor si eventual si cu scurtarea ciochinilor.Un butucpoate produce in medie 6-8 kg de struguri.
Raportează
Maribell 13 March 2016  
Am 7 butuci: 2 Afuz Ali, 3 Hamburg si 2 roze fara samburi (nu stiu ce soi sunt, i-am primit). Pe toti i-am plantat in 2011 si i-am condus pe cordoane bilaterale, iar anul trecut (in anul 4 de la plantare) am incheiat formarea a cate 3-4 verigi pe fiecare cordon. Vara trecuta, din cei 2 Afuz Ali, unul mi s-a uscat, iar al 2-lea nu mi-a facut nici un strugure (e clar ca acest soi nu merge in zona Comarnic). De aceea vreau sa-i scot anul asta si sa-i inlocuiesc la anul cu alte soiuri. Din recomandarile dvs am sa caut Tmpuriu de Cluj si Muscat Bleu. Noi suntem din Buc si din 2010 am construit o casuta la Comarnic, unde stam doar din primavara pana toamna tarziu. In timp ce am ridicat casa (cu greu si nervi, stiti cum sunt constructorii) am plantat vita de vie, pomi fructiferi si multi trandafiri, despre ingrijirea carora am invatat pe parcurs si din greseli (inclusiv in privinta constructiei casei). Multumesc mult pt sfaturi si va felicit pt album. Este foarte folositor pt incepatori. Va doresc numai bine !
Raportează
Maribell 11 March 2016  
Va mai rog ceva... Ce soiuri de vita extratimpurii si timpurii, imi puteti recomanda pt forma de conducere pe tulpina semiinalta, cu cordon speronat si taiere in cepi de 2-3 ochi. Zona climatica pt plantare Comarnic, jud . Prahova, adica deluroasa si mai rece (iarna ajunge uneori si pana la - 20 grade).
Multumesc de ajutor !
Raportează
pumosu 12 March 2016  
Daca la dv merge Afuz Ali si Muscat de Hamburg si nu ati avut probleme cu inghetul,va pot recomanda ,daca gasiti,Timpuriu de Cluj,Augusta,Palatina,Victoria,Muscat Bleu,Prezentabil,Zieger.
Raportează
elenita 2 March 2015  
Cum deosebesc cepii de rod fata de cei fara rod?
Raportează
pumosu 2 March 2015  
La vie nu e ca la pomi.La vie aproape toti mugurii sunt purtatori de rod.Sunt soiuri care au ochii de rod incepinad de la baza corzilor,altele de la al 5-6-lea ochi.La via pe care o aveti am inteles ca are varsta de 4-5 ani,puteti lasa 20 -30 ochi pe butuc la soiurile de masa si 30-40 ochi butuc la soiurile pt vin.
Raportează
elenita 3 March 2015  
Am soiurile: Esther,Nero,Fanny,Bianca si Palatina.Astea ar fi al IV-lea an. Multumesc de ajutor.O zi buna!
Raportează
elenita 1 March 2015  
Multumim pt poze.Ma ajuta f mult fiindca nu stiu cum sa tai cateva vite pe care le am ,anul 3/4 .Te rog spune-mi la Esther si S.Blanc de ce ai lasat si legat doar o coarda si pe cea de-a doua ai taiat-o de jos?
Raportează
pumosu 1 March 2015  
pai la forma de taiere Guyot se lasa o coarda de rod si un cep de inlocuire.Acesta e Guyot simplu.La cele doua soiuri ,in acel an, am lasat doar o coarda si un cep, pt ca vitele erau tinere si nu puteau duce mai mult.la cele de 3-4 ani si mai multse pot lasa mai multe verigi de rod.Veriga de rod este formata dintr-o coarda de rod a 8,10,12...18 ochi si un cep de inlocuire a 2-3 ochi.
Raportează
pumosu 24 September 2013  
de aici am luat informatiile legate de formele de conducere ale vitei de vie.sunt recomandari la fiecare soi..
Raportează
hvali 25 October 2013  
multumesc ,am vazut acum raspunsul , ma uit si eu pe acolo
Raportează
hvali 24 September 2013  
interesant albumul , formele acestea de conducere sunt recomandate undeva pentru soiurile la care le a-ti folosit sau sunt utilizate pe baza experientei personale , stiu ca la coarda de rod se pot lasa de la 2-3 ochi pana la 10-14 in functie de unde rodeste soiul si suprafata de nutritie sau butuc , dezvoltarea anuala a viei iti spune daca a fost taiata corect sau nu
Raportează
gradinadeacasa 4 July 2013  
In final cordonul speronat va aata ca aici: www.youtube.com/watch?v=8hBcamA-N18?
Raportează
zaval 28 February 2013  
FFF
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.